החלק השלישי והאחרון של הספר "מדריך לגירושין כדת משה וישראל".
בחלק זה נסקרים הפתרונות ההלכתיים הקיימים השונים לבעיית מסורבות הגט והעגונות.
החלק מחולק לשמונה פרקים, כאשר כל אחד מהם סוקר סוג אחר של פתרונות.
הפרק הראשון מציג את האפשרות להכריז על בטלות למפרע של הקידושין בגלל "פגם בצורה", כלומר פגם הלכתי באחד המרכיבים המהותיים של טקס הקידושין- הטבעת, העדים והרב המסדר.
הפרק השני מציג את המושג של "פגם בדעת": כדי שמעשה הקידושין יחול יש הכרח בהסכמת האישה. אם האישה לא הסכימה, או אם ההסכמה הייתה תוצאה של טעות או הטעייה, לעיתים יש אפשרות לבטל את תוקף הנישואין.
הפרק השלישי דן ב"הפקעת קידושין"- פרוצדורה הלכתית שהשימוש בה על מנת לבטל למפרע את מעשה הקידושין מופיע במספר מקומות בתלמוד. הפרק מובאים המקורות הראשוניים של הנושא, ובנוסף מוצגות דעות שונות בפולמוס בן זמננו סביב השאלה האם ניתן לעשות שימוש בהפקעת קידושין על מנת לפתור את בעיית מסורבות הגט.
הפרק הרביעי דן ב"גט זיכוי"- האפשרות של בית דין "לזכות" את הבעל במתן גט מתוך הנחה כי הדבר מהווה "זכות" כיון שזהו המעשה הראוי לעשות.
הפרק החמישי דן בתוקפם ההלכתי של נישואים אזרחיים. עולה ממנו כי לדעת רוב הפוסקים בני זמננו נישואים אלו אינם תקפים מבחינה הלכתית ולכן אינם זוקקים גט.
הפרק השישי מציג דרכים למיסוד הלכתי של הקשר הזוגי שאינם מהווים נישואין הזוקקים גט.
הפרק השביעי מציג את האפשרות לקדש אישה "על תנאי", ואת האפשרות לעשות בה שימוש על מנת להקדים תרופה למכת סרבנות הגט.
הפרק השמיני מציג הסכמי קדם נישואין שונים הקובעים הסדרים מגוונים שמטרתם למנוע סרבנות גט במקרה ודרכיהם של בני הזוג ייפרדו.