העתירה הוגשה כנגד צו עיכוב יציאה מהארץ של האישה, שהוציא בית הדין הרבני במסגרת תביעה לשלום בית מצד הבעל. בית הדין דחה את העתירה לביטול הצו בטענה כי הנסיעה המתוכננת תגרום לקרע סופי בין בני הזוג. ערעורה של האשה לבית הדין הרבני הגדול נדחה.
בית המשפט העליון קבע כי לבית הדין סמכות לקבוע סדרי דין על פיהם ינהגו בתי הדין הרבניים בעניינים הנתונים לסמכותם. מקורה של הסמכה זו הוא בסמכות הטבועה של כל ערכאת שיפוט לקבוע לעצמה סדרי דין. ככל סמכות שלטונית יש להפעיל סמכות זו בסבירות, באופן המאזן כראוי בין הערכים, העקרונות והאינטרסים שיש לקחתם בחשבון. מערכת שיקולים ערכיים טיפוסית, אשר כל הליך דיון צריך לקחתם בחשבון, היא זו של זכויות האדם. בגדרן של אלה יש להתחשב, בין השאר, בכבודו של האדם ובחירותו האישית.
במצב שבו השיקולים הכלליים, אשר במסגרתם יש להפעיל סמכות דיונית מצויים בהתנגשות פנימית, אין מנוס מאיזון ראוי בין השיקולים המתנגשים. במסגרתו של איזון זה יש ליתן משקל נכבד לשיקולים בדבר זכויות האדם, המתבלטים במיוחד עם חקיקתו של חוק-יסוד: כבוד האדם וחירותו.
בנסיבות דנן החלטתו של בית הדין הרבני האזורי אינה מקיימת את האיזון הראוי בין חופש התנועה של האשה לבין הגשמתן של הזכויות המהותיות של הבעל באמצעות ההליך השיפוטי. הערעור התקבל.