בית-המשפט העליון בירושלים בג"ץ 6500/17
מרכז מידע משפטי
-
בית המשפט העליוןח' מלצר03/04/2019
-
כל רב וכל דיין שרואה את הצער והסבל של עגונות ומסורבות ומסורבי גט, צריך לזכור שכל המתיר אישה עגונה כאילו בנה אחת מחורבות ירושלים. אם אנחנו מצרפים את הכללים הללו שהם גם ערכים וגם כללים הלכתיים ש"הן משפטי התורה בעולם" כפי שהרמב"ם מביא בהלכות פיקוח נפש בהלכות שב (ז"א זה לא סתם אמירה פילוסופית זו אמירה הלכתית), אני חושב שזה מצדיק באופן מוחלט לפי דעתי לחדש את השימוש בתנאי בנישואין. אני אומר לחדש, כלומר להחזיר עטרה ליושנה, ולדעת שהדבר הזה היה קיים בעבר, ויש לנו מקרים ויש לנו עדויות לכך.
-
בית הדין הגדולהרב אהרון כץ, הרב אליעזר איגרא, הרב יעקב זמיר12/12/2016בית הדין הגדול מאשר את פסק דינו של בית הדין האזורי, ולפיו יש להתיר לגבר לשאת אישה שניה
-
בית משפט לענייני משפחה בראשון לציוןחני שירה08/31/2016שאלה מהותית הנוגעת למחלוקת בתיק זה, היא האם יש הכרח בהחלטה של בית דין רבני לחיוב גט כדי להקים עילה לתביעה בנזיקין, ומהו המועד ממנו נספרת סרבנות הגט. האם ממועד החיוב, ככל שקיים כזה, או ממועד אחר על רצף האירועים וההחלטות? בית המשפט פסק כי אין לחייב את האשה בפיצויים ממועד הקרע או ממועד מוקדם לו אלא אך מהמועד בו חויבה בגט, על ידי בית הדין, וסירבה לקבלו.
-
כיצד מגיבים בתי הדין הרבניים על תביעות נזיקין של מסורבות גט נגד בעליהן? התשובה המקובלת גורסת שבמקרה כזה, יפסיק בית הדין את הדיון בתביעת הגירושין ולא יסכים לסדר גט עד שיוסר האיום הכלכלי מעל ראשו של הבעל. תשובה זו נסמכת בעיקר על פסק דין אחד ידוע הקובע כי תביעות הנזיקין מביאות למצב בו הגט שיינתן בעקבותיהן יחשב 'גט מעושה' וממילא פסול. המאמר מציג תמונה שונה המבוססת על פסקי דין רבים שלא פורסמו, ולפיהם במקרים שונים תביעת הנזיקין זירזה מאוד את מתן הגט, אשר לא הוטל כל ספק בכשרותו. המאמר מנסה להסביר את הפער בין ההצהרות הפומביות של בתי הדין ובין המציאות המעשית, וכן את מדיניות הפרסום הסלקטיבית של הפסיקה הרבנית.
-
עליוןא' רובינשטיין12/15/2015ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי, אשר דחה ערעור על פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה. השופט רובינשטיין קובע כי הערעור אינו דורש הכרעה: ארבעה בתי דין ובתי משפט קבעו כי המשיב איננו סרבן גט, וערכאת הערעור לא תתערב בהכרעה עובדתית מעין זו. יחד עם זאת, נקבע כי "אין לנעול את הדלת בפני תביעת נזיקין בענייני סרבנות גט".
-
עליוןא' רובינשטיין, צ' זילברטל, ד' ברק-ארז11/05/2015בדעת רוב קבע בית המשפט העליון, כי מכוח עקרון תום הלב, יכולים בתי משפט אזרחיים לשלול מאישה את מזונותיה אם לדעתם היא סרבנית גט, וזאת גם בהעדר קביעה של בית הדין הרבני כי האישה מחוייבת בגט. כמו כן נקבע כי אין צורך בחיוב גט על מנת לפסוק פיצויים נזיקיים בגין סרבנות גט.
עמודים
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- לעמוד הבא ›
- לעמוד האחרון »